Petak i subota donose nastavak izražene topline i pretežno sunčanog vremena. U nedjelju sunčano, ali nešto svježije. Početkom idućeg tjedna očekujemo suho vrijeme, a uz umjerenu do jaku buru biti će i niže temperature zraka. Može se zaključiti da je razdoblje babljeg ljeta je pri kraju.

Kako je i bilo najavljeno u četvrtak su bile visoke temperature zraka za ovaj dio godine. Prema podacima DHMZ-a, tako je u Kninu izmjereno čak 27°C, u Hvaru, Pločama, Zadru 26°C, Kaštelima 25°C itd. More je toplo i površinske temperature su mu većinom do 20 do čak 22°C, koliko se mjeri u Hvaru i Komiži.

Petak i subota (19. i 20. listopada 2018.) donose nastavak izražene topline i pretežno sunčanog vremena. Ujutro tiho, danju će zapuhati slab vjetar zapadnih smjerova. Zadržat će se toplo i vrlo toplo.

U subotu (20. listopada 2018.) temperature bez promjene, ali krajem dana može biti slabe do umjerene bure.

Bit će to uvod u pretežno sunčanu nedjelju (21. listopada 2018.) kojoj će bure samo malo ojačati, pa će biti uglavnom umjerena s pokojim jakim udarima u drugom dijelu dana. Iako će se zadržati toplo, ipak će biti 2 do 4°C svježije u odnosu na subotu. Bit će to uvod u znatno vjetrovitiji i svježiji nadolazeći tjedan.

U pretežno sunčani ponedjeljak (22. listopada 2018.) puhat će umjerena do jaka bura, u drugom dijelu dana s vrlo jakim do olujnim udarima. Bit će znatno svježije s najvišim dnevnim temperaturama od 15 do 20°C.

Vrlo slično vrijeme prevladavat će u utorak i srijedu (23. i 24. listopada 2018.). Jutra će biti svježija, a danju ipak malo toplije, većinom od 16 do 22°C u najtoplijem dijelu dana.

Novo zahlađenje i jačanje bure očekuje nas u četvrtak (25. listopada 2018.) kada će čak i danju Zagora biti ispod 15°C, a obala i otoci tek malo iznad. Uz buru, temperature će se činiti znatno niže nego što jesu.

Prema današnjim prognostičkim materijalima, krajem petka (26. listopada 2018.)  moguće je naoblačenje kao uvod u kišovitu i prohladnu subotu (27. listopada 2018.), ali i novo zahlađenje u noći na nedjelju (28. listopada 2018.) koje bi moglo donijeti i prvi pravi planinski snijeg.

Ipak, radi se o relativno dalekom razdoblju, pa su izgledne korekcije prognoze. Jedno je sigurno, razdoblje babljeg ljeta je pri kraju. Vrijeme je da se pripremimo na topliju odjeću i obuću, a sezona grijanja vjerojatno će početi do kraja sljedećeg tjedna. 

 

Izvor: DalmacijaDanas

 

 

Login Form

© 2016 Kučiće. Sva prava pridržana.