Iza nas je promjenjiv vikend koji je tek ponegdje donio malo kiše. Okertanje vjetra na južne smjerove podiglo je temperature zraka u odnosu na prethodne dane, pa je izostao jutarnji mraz i u Zagori i u najvišim planinama.

Novi tjedan ponudit će pravi miks od vremena. Bit će i sunčanih i kišnih dana. Sredinu tjedna obilježit će natprosječna toplija, a promjena vremena koja se sprema u dane nadolazećeg vikenda označit će početak jakog zahlađenja.

ponedjeljak (3. prosinca 2018.) će biti vrlo promjenjivo i pretežno oblačno. Povremeno će biti slabe kiše, ali se nigdje ne očekuju značajnije količine. Zapuhat će slabo do umjereno jugo koje na moru samo ponegdje prolazno može biti pojačano. Minimalne jutarnje temperature zraka od 5°C ponegdje u Zagori do 13°C ponegdje na vanjskim otocima. Najviše dnevne temperature većinom od 10 do 15°C.

Promjenjivo vrijeme nastavit će se tijekom utorka (4. prosinca 2018.), izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja. Povremeno će biti kiše, a osobito su na srednjodalmatinskom akvatoriju mogući i obilniji pljuskovi s grmljavinom. Jugo će tijekom dana prestati i postupno okrenuti na većinom slabu buru. Od jutra natprosječno toplo. Najviše dnevne temperature zraka većinom od 11 do čak 18 Celzijevih stupnjeva.

Srijeda (5. prosinca 2018.) donosi stabilizaciju vremena. Bit će pretežno sunčano, ujutro je u dijelu Zagore moguća magla. Puhat će većinom slaba bura, ali još ujutro može biti umjerena do pojačana. Jutro hladnije pa će u dijelovima Zagore ponovno biti slabog mraza. Najviše dnevne temperature od 8 do 14°C.

Djelomično sunčano i u većini predjela suho bit će tijekom četvrtka (6. prosinca 2018.) . Krajem dana i navečer tek ponegdje može biti prolazne i vrlo slabe kiše. Vjetar slab, danju će mijenjati smjer. Jutro prohladno uz mogućnost slabog mraza u Zagori. Najviše dnevne temperature od 8 do 14°C.

Pretežno sunčano i malo toplije bit će tijekom petka (7. prosinca 2018.).

Prema današnjim prognostičkim materijalima, u subotu (8. prosinca 2018.) nas očekuje promjena vremena. Od jutra novo jače naoblačenje, pa će danju biti kiše, pljuskova i grmljavine. Navečer će kiša u planinama okrenuti na snijeg. U noći na nedjelju razvedravanje. Ujutro će puhati umjereno do jako jugo, navečer je moguća jaka do olujna tramontana. Danju još relativno toplo, navečer osjetno zahlađenje.

Nedjelja (9. prosinca 2018.) će biti djelomično sunčana i suha. Tramontana će slabjeti tijekom dana, navečer potpuno prestati. Jutro svježe, danju većinom od 9 do 15°C.

Čini se da će sljedećeg tjedna dan za danom biti sve hladnije. Tako su od srijede moguće prave zimske temperature, a mraz je moguć čak i uz obalu.

 

Izvor: DalmacijaDanas

 

 

Login Form

© 2016 Kučiće. Sva prava pridržana.