U prve dvije dekade listopada pale su značajne količine kiše. Tako je u sjevernoj i dijelu srednje Dalmacije već premašen mjesečni oborinski prosjek za listopad. Zasad blagi manjak postoji tek na srednjodalmatinskim otocima. Nakon prilično kišnog razdoblja, sada nam slijedi prolazna stabilizacija vremena.

Od ponedjeljka sve do kraja petka (19. – 22. listopada 2020.) prognoza je jednostavna – sunčano! Dan za danom bit će stabilno i pretežno vedro. Ujutro je u nekim kotlinama Zagore moguća magla. Bit će tiho ili će puhati slab dnevni vjetar. Noću burin, danju zapadnih smjerova, a u srijedu će na moru sjeverne Dalmacije prolazno zapuhati slabo jugo.

Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori većinom od 3 do 8°C, uz obalu i na otocima od 8 do 13°C. Najviše dnevne temperature u prvom dijelu tjedna od 17 do 22°C, u četvrtak i petak od 19 do 24°C.

Krajem petka sa zapada će biti promjenjive naoblake, što će biti uvod u malo promjenjiviji vikend. Subota i nedjelja (24. i 25. listopada 2020.) bit će promjenjivi s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Povremeno je moguća kiša, uglavnom u subotu, prvo u sjevernoj Dalmaciji. Zapuhat će jugo što će najviše podignuti noćne i jutarnje temperature zraka.

 

Izvor: DalmacijaDanas

 

 

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com